Britisk taxisjåfør blir første mumie på 3000 år

AlanBillisMumifisert

For første gang på 3000 år har en person blitt mumifisert på samme måte som Faraoene i det gamle Egypt.

 

Kroppen til taxisjåføren Alan Billis fra Devon i England har i løpet av de siste månedene blitt bevart med samme teknikk som i sin tid ble brukt på Tutankhamon. Billis som ble diagnosert med dødelig kreft meldte seg frivillig til prosjektet etter å ha lest en avisannonse hvor det ble søkt etter en donor som var dødelig syk.

Annonsen var rykket inn av Dr. Stephen Buckley en ansatt på universitetet i York. Buckley som er utdannet kjemiker har de siste 19 årene forsket på oldtidens mumifiseringsteknikker og ønsket nå å sette forskningsresultatene på prøve. Buckley utalte i et intervju at prosjektet var en suksess, og sa følgende: “Huden fremstår nå som lær, noe som indikerer at han har blitt fullstendig mumifisert. Jeg er veldig sikker på at det har blitt utført korrekt og at hele prosjektet har vært en suksess.

Hele prosessen ble forøvrig filmet og dokumentaren “Mummifying Alan: Egypt’s Last Secret” blir vist på Britiske Channel Four 24. Oktober.

About the author

Magnus F er i midten av 30-årene, bosatt i Oslo og er bl.a. over gjennomsnittet interessert i historie.

Leave a Comment

Powered by WordPress | Deadline Theme by AWESEM.

Get Adobe Flash player