Over tusen år gammelt “dagen derpå” brev

image.a4d

Jeg holdt på å synke ned i jorden av skam…

Å drikke seg sanseløst full under et middagsselskap er ikke noe nytt. Denne Kinesiske malen på et unnskyldningsbrev er fra det 9. århundre og utarbeidet av “Dunhuang etikette-byrå”. Byrået insisterte på at oppskriften skulle bli brukt når man skulle sende unnskyldninger til en fornærmet vært etter et middagsselskap.

Fremgangen var som følger: den skyldige kopierte teksten i brevet, skrev inn navnet på mottaker, signerte brevet og leverte det med hodet bøyd.

Dette brevet samt tusenvis av andre ble oppdaget i en forseglet hule i det vestlige Kina. Samlingen går under navnet The International Dunhuang Project og har mye spennende innhold og er definitivt verdt et besøk.

Oversettelse av brevet finnes under bildet:

“Etter å ha drukket for mye i går ble jeg overstadig beruset; så intet av det frekke språket eller de uhøflige utsagn jeg ytret i går ble gjort i en bevisst tilstand. Etter å ha overhørt andre snakke om hendelsen den påfølgende morgenen forstod jeg hva som hadde skjedd. Da ble jeg overveldende forvirret og holdt på å synke ned i jorden av skam.”

Hele rullen med maler tilpasset forskjellige situasjoner kan du se her

About the author

"We are all citizens of history" - (Clifton Paul Fadiman) iHistorie.no ble etablert i 2009 og publiserer artikler, informasjon og linker om historierelaterte emner.

2 Comments

  1. Stian S says:

    Morsomt :)

    Reply
  2. Tone Lise G. says:

    Enig med deg Stian, dette var en morsom sak. Mye Interessant i linken også.

    Reply

Leave a Comment

Powered by WordPress | Deadline Theme by AWESEM.

Get Adobe Flash player