Fargebilder fra Hitlers personlige fotograf

0

Fargebilder av Adolf Hitler samt en rekke bilder fra krigens Nazi Tyskland.

Hvordan har det seg at bildene fra en av Hitlers personlige fotografer havnet i LIFE og hvorfor ble de publisert så sent som i 2009? Bildene ble kjøpt av Hugo Jaeger i 1965, og hele samlingen har et slikt omfang at bare deler av den har blitt publisert.

I løpet av krigens siste dager, mens de allierte styrkene utkjempet de siste kampene i området rundt München, befant Hugo jaeger (en av Hitlers personlige fotografer) seg i en liten by vest for München. Da 6 Amerikanske soldater ransaket huset hvor Jaeger bodde fant de en koffert som inneholdt tusenvis av farge-negativer, Jaeger var sikker på at han kom til å bli arrestert eller det som verre var hvis de sjekket negativene og avslørte hans nære forbindelser med Hitler. Heldigvis for Jager var de Amerikanske soldatene mer opptatt av en flaske Cognac som Jaeger hadde plassert på toppen av negativene. Fornøyd delte soldatene flasken med både Jaeger og eieren av huset, glemte kofferten og forlot så bygget.

Etter at soldatene hadde dratt, pakket Jaeger negativene i 12 glasskrukker og gravde dem ned i utkanten av byen. I de følgende årene dro Jaeger sporadisk til stedet for å grave opp krukkene og så begrave dem igjen. Han gravde de opp for godt i 1955, da var det totalt 2000 negativer som fortsatt var i overraskende god stand. Han plasserte de så i en bankboks før han 10 år senere, i 1965 solgte negativene til LIFE.

About the author

"We are all citizens of history" - (Clifton Paul Fadiman) iHistorie.no ble etablert i 2009 og publiserer artikler, informasjon og linker om historierelaterte emner.

One Comment

  1. Stian says:

    Spesielt å se bilder fra den tidsperioden i farger…

    Reply

Leave a Comment

Powered by WordPress | Deadline Theme by AWESEM.

Get Adobe Flash player